Om oss

Företaget Bettans Gröna Hörn startade hösten 2015. Jag som driver företaget heter Elisabeth Andersson och bor på gården Tuna på Fogdön som jag driver tillsammans med min man och dotter strax utanför Strängnäs. Vi är nu 5:e generationen som verkar på gården.

Jag odlar bär frukt och grönsaker som sedan säljs direkt eller förädlas till smakfullt mathantverk. Jag odlar utan kemiska bekämpnings- och gödselmedel och är under omställning till ekologiskt, klart våren 2021. Mathantverket är Eldrimner certifierat.

Här finns en äppelodling med ca 700 träd många olika gamla sorter som Maglemer, Åkerö, Oranie, Filippa, Gravensteiner, Ribston, Ingrid Marie med mera. Äpplen säljs direkt som bordsfrukt eller mustas i vårt musteri, Sörmlands Musteri som finns på gården och ägs ihop med Roger Tiefensee. Vi tar emot äpplen för mustning åt andra och köper även in frukt.

Vi har också djur på gården ett underbart gäng Helsingefår som är en allmogeras i genbank.

Keramik finns också med i min verksamhet. Jag jobbar främst med tekniken Raku som är en speciell form av bränning, där jag jobbar med gasolugn och reducerar i olika material som t.ex sågspån, och använder olika typer av glaseringar för att få fram spännande effekter.

Nytt för i år är ett sågverk som vi räknar med att utnyttja för att ta reda på alla granbarksborreskadade träd och även kunna såga på uppdrag åt andra i mån av tid.